7.7.09

BSGE FC Mengalahkan BHSA 5-2Keputusan 5-2 sudah cukup untuk memberikan mata berharga buat pasukan BSGE. Kini BSGE mengumpulkan jumlah mata yang cukup untuk sekurang-kurangnya menghuni tangga ke-4 liga bagi melayakkan pasukan ke saingan separuh akhir.

Hatrik oleh Azizi dan 2 gol lagi disumbangkan oleh Fazli melalui 2 sepakan percuma. BSGE FC mendahului separuh masa pertama dengan 3-0. Permainan pada mulanya dikuasai oleh BHSA menimbulkan suasana agak kalut di kawasan BSGE. Aksi lambat panas juga sekali lagi ditonjolkan dan dipamerkan melalui beberapa kesilapan mudah.

Untuk pengetahuan semua, BSGE menghadapi masalah kekurangan pemain pada perlawanan ini. Pada mulanya BSGE hanya bermain dengan 10 pemain kemudian dengan kehadiran sedikit lewat En. Hisyam banyak membantu meningkatkan bahagian tengah BSGE. Rekod juga buat kali pertama BSGE bermain dengan cukup-cukup 11 pemain tanpa ada pemain simpanan.

Pada separuh masa kedua, BHSA mempamerkan sedikit peningkatan dalam usaha memburu gol. Hasilnya membuatkan pemain BSGE sedikit tersentak apabila BHSA memperoleh gol pertama menyumbang kepada peningkatan semangat pemainnya.

Berbekalkan kelebihan 2 gol lagi BSGE FC terus membalas asakan BSHA. Dengan tiga trio tengah, Pak Syed, Amroz dan En. Hisyam, BSGE Fc berjaya mengucar-kacirkan pertahanan BHSA. Dan ia memberi ruang buat penyerang tunggal BSGE, Azizi untuk menghasilkan gol.

BSGE lebih banyak mengasak dari kiri dan kanan berbanding BHSA yang menyerang melalui ruang tengah. Kedudukan semasa buat beberapa hari, BSGE FC sekarang berada di tempat pertama LIGA KESSO JPS MALAYSIA 2009.

0 ulasan:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Bridal Gowns. Powered by Blogger